Na střední jsem pak v hodinách vaření získala na těsto recept a postupem času jsem si zvykla rozdělit ho uprostřed zpracovávání na dvě části a kakao přidat jen do jedné půlky a skořici naopak jen do druhé, a následně každé těsto cpát do formiček jiných tvarů.
Na těsto budete potřebovat:
200 g hladké mouky
120 g cukru moučka
80 g mletých lískových oříšků
Suché ingredience dobře promísíme a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné části přidáme:
3 lžíce kakaa
1/2 vejce
60 g másla
a do té druhé:
1-2 lžičky skořice (já teda od jisté doby říkávám "melanž", ale raději jen sama pro sebe, když jí do něčeho dávám ;-)...)
1/2 vejce
60 g másla
Následně vypracuju světlé a tmavé těsto. Každé zabalím do potravinové fólie a nechám do druhého dne uležet.
Druhý den je nechám trochu změknout mimo lednici a plním do formiček. Tmavé do tlapek a světlé do mašliček.
Peču ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud bílé nezačne po okrajích zlátnout (je to něco kolem dvanácti patnácti minut).
Ještě teplé vyklápím a obaluju v cukru, na což si smíchám cca 120 g cukru moučkového s jedním vanilkovým.
Žádné komentáře:
Okomentovat