Prohledat tento blog

úterý 18. prosince 2018

Kornoutky s malinovým krémem




Tenhle recept jsem původně našla někdy v roce 1997 v nějakym časopise, ale fakt už netušim jakym.
Postupem času jsem si ovšem opět trochu hrála s poměrama... 
Každopádně je to nejoblíbenější cukroví našeho nejstaršího, takže i když je to jedno z nejpracnějších cukroví, který dělám... není zbytí ;-)

Na těsto je potřeba:

6 bílků
240 g moučkového cukru
120 g mletých lískových oříšků
120 g hladké mouky

Z bílků ušleháme sníh a vešleháme do něj promíchanou mouku, cukr a oříšky.
Troubu rozpálíme na 180°C. Letos jsme zkoušela experimentovat s teplotou... a ne neni dobrá ani 200°C, ani 160°C ;-)
Plech vyložíme pečícím papírem a nabereme na ně čtyři kopečky těsta lžící, každý pak lžící rozetřeme do placičky a pečeme, dokud kraje nezačnou lehce hnědnout. Pak rychle vyndáme, každé kolečko překrojíme vejpůl a poloviny stočíme do kornoutů a zamáčkneme. Těsto je jakoby pěnové. Pracujeme rychle, dokud je těsto horké, neb vychladlé se láme. Proto děláme vždy jen čtyři kolečka, aby jsme stihli kornoutky stočit.

Okraje kornoutků následně máčíme v čokoládě (asi 200 g čokolády na vaření a 50 g omegy) a plníme malinovým krémem.

Na malinový krém ušleháme sníh z:
6 ti bílků a přišleháme
360 g moučkového cukru a
2 malinové pudinky
Přendáme do hrnce a následně šleháme v páře do zhoustnutí... cca čtvrt hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat