Prohledat tento blog

úterý 18. prosince 2018

Mandlovo kávová zrna


Tohle je další cukroví, který i přes jeho náročnost prostě musím každej rok udělat. Je to totiž manželovo nejoblíbenější. Recept na něj tak mám celkem nepřekvapivě od manželovy sestry.

Potřebovat budete:
400 g spařených loupaných strouhaných mandlí
400 g sušeného plnotučného mléka
400 g moučkového cukru
5 bílků
1 lžíce oleje

Osobně tedy mandle umelu na mlínku na ořechy.

Mandle, cukru a sušené mléko smícháme ne vále. Přidáme bílky a lžíci oleje...

...a vypracujeme těsto.
Pak vypracujeme krém, na kterej potřebujeme:
480 g másla
360 g moučkového cukru
6 lžic kakaa
2 lžíce kávy (obyčejné mleté)
Všechno dohromady ušleháme do hladka.

Potom vždy kus těsta vezmu a rozválim na plát a rozkrájím na kusy. Formičku na zrna vždy vyspu moučkovym cukrem...

... vložim kousek těsta...

... dám na něj lžičku krému...

... zabalim...

...

... a vyklepnu...

Když jsou krásně hotový, připravim si polevu.


Rozpustim v kastrůlku 200 g čokolády na vaření s 50ti g omegy a zrna v něm namočim.

Po zatuhnutí skladuju v krabici v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat