Původní vize byla, že v tom rozhodně musí být čokoláda, spousta čokolády a lískové oříšky.
A nakonec to dopadlo jen malinko jinak.
Nejdřív jsme tedy spáchaly korpus, na což jsme potřebovaly:
2 vejce
cca 60 g cukru krupice či krystal
cca 60 g rozpuštěného másla
cca 30 g hladké mouky
cca 30 g kakaa holandského typu
a lžičku prášku do pečiva
Vejce jsme ušlehaly s cukrem do pěny, přilily rozpuštěné a trochu zchladlé máslo, a pak vešlehaly promíchanou mouku s kakaem a kypřícím práškem.
Koláčovou formu jsme vymazaly olejem a vysypaly hrubou moukou. Vlily do ní těsto a pekly jsme v předehřáté troubě na 180°C cca 40 minut.
Pak jsme si udělaly krém, na který jsme potřebovaly.
400 ml smetany ke šlehání
200 g čokolády na vaření
Ve smetaně jsme jednoduše rozpustily nalámanou čokoládu, nechaly zchladnout a přes noc daly pořádně vychladit do lednice.
Druhý den zbývalo udělat polevu z:
150 g čokolády na vaření
2 lžíce másla
2 lžíce smetany
Všechno jsme za stálého míchání rozpustily v kastrůlku a pak jsme zjistily, že lískové oříšky, které by jsme nasekaly a daly navrch, se nám ve "spíži" asi jenom zdály :-D... Ale našly jsme alespoň plátky mandlí... tak hurá! :-)
Korpus jsme potřely krémem ve vysoké vrstvě. Polily čokoládou a posypaly plátky mandlí. Bylo jich něco kolem 20ti gramů.
Vypadalo to dobře...
A chutnalo ještě líp :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat