Prohledat tento blog

neděle 29. října 2017

Světýlka - Dýně a lucerničky


 Tenhle víkend jsme si s dětmi udělali světýlka na balkon, neb se povážlivě blíží Dušičky a naším druhorozeňákem několikrát denně odpočítávaný Halloween.
Právě druhorozeňák a spolu s ním třetí se vydatně činili při vydlabávání dýně, kterou jsem pak podle druhorozeňákova návrhu vyřezala... z jedné strany obličej, skoro přesně tak, jak ho on nakreslil a z té druhé strašidelný hrad.
Na závěr jsem dýni zvenku i zevnitř důkladně přestříkala extra tužícím lakem na vlasy, aby vydržela dýl. Tedy aby neshnila za tři až čtyři dny, ale tak za šest či dokonce za sedm ;-).
(A ne, netužim si vlasy... Lak na vlasy mám ve svém arsenálu k zcela jiným účelům... na fixaci obrázků kreslenejch tužkou, úhlem či křídama... vyjde totiž levněji než fixativ a trochu snesitelněji smrdí ;-)...)


 Krom toho si každé z dětí ozdobilo svojí lucerničku... tedy, každé pomalovalo jednu skleničku od přesnídávky, co předtím dostaly k svačině.
Dostaly do palety trochu bílé a trochu černé barvy. Nejstarší ovšem přišel s tím, že si nastříhal dušičky z papíru, nalepil je na skleničku a okolo maloval černou barvou noc.... a tak začali stříhat z papíru dušičky všichni, až na nejmladší, která svojí skleničku, a taky svoji levou tvář, nos a vlasy, pomalovala naopak barvou bílou... a pak šla pryč, že už jí tvoření stačilo.
V mezičase zavolala moje maminka... a jak jsme spolu mluvily, rozmalovaly se děti s poněkud silnější vehemencí... a na skleničkách pak bylo černé barvy jaksi víc.... Třetí dokonce přemalovala i dušičky a měla skleničku černou kompletně. Tak jsme se pak spolu domluvily, že když  je, to jako ty dušičky, teď opatrně sloupneme, tak tam budou zas, ale průhledný a světlo bude svítit skrz ně ;-)
  

 Takhle to pak vypadalo na našem balkóně.


 S hradem na druhé straně téže dýně.
Byl velkej vítr a pořád zhasínal svíčky.



Tak jsme ty světýlka letos hezky stihli... a vy je ještě pořád můžete stihnout taky ;-).


Jinak, ty oči, to je tak druhorozeňák nakreslil, že prej řasy ;-).


Žádné komentáře:

Okomentovat