Prohledat tento blog

pondělí 29. ledna 2018

Sušenky s razítky od Tescomy

Tenhle článek o našem prvním povánočním pečení (ještě pořád máme nějaké to cukroví) jsem se rozhodla nezařadit mezi recepty, ale mezi recenze, neb i když v něm jde o pečení, jedná se spíš o recenzi na jeden "tescomáckej" výrobek.


Naše třetí se po těhle razítkách na sušenky sápala při každý návštěvě Tescomy už skoro dva roky a taky nám je velice výmluvně a opakovaně ukazovala v katalogu... a pak jsme jednoho podzimního dne při návštěvě obchodu zjistili, že je maj zrovna v akci asi o třetinu ne-li víc levnější... a vzali jí je pod stromek.
Měla z nich strašnou radost. A když jsem jí před tímhle víkendem řekla,
že je spolu v sobotu vyzkoušíme, svítila jak sluníčko :-)


Celý se to ukládá takhle hezky kompaktní.

A takhle se to rozkládá. Razítka jsou z nějakýho silikonu a jedno je vždy přichycený dole a ostatních pět se akorát vejde do dutiny uvnitř.

 Na výběr je z pěti různých sad... klasický sušenkový jsou žlutý, pak fialový, kterejm výrobce říká party, pak ty růžový se zvířátky, červený jsou vánoční a zelený velikonoční.

 Ráno jsme si s třetí daly rozměknout máslo, pročetly recepty, z devíti možných variant vybraly klasické máslové a kokosové, s tím že příště třeba můžem zkusit, citrónové, kakaové, vanilkové, oříškové, mandlové a nebo skořicové či zázvorové... a cestou od voleb se stavili v krámě pro polohrubou mouku, neb v receptech nás překvapila... čekala, jsem že potřeba bude hladká, neb z hladké obvykle sušenky děláváme.

Krom ní jsme potřebovaly moučkovej cukr, zmíněné máslo, vajíčka, vanilkový cukr, citrónovou kůru a do těch kokosových logicky strouhaný kokos :-).

 Těsto rozválet, růžovým válcem vykrojit kolečko...

... a pak zasunout a obtisknout razítko, aby bylo pěkně na střed a tak akorát obtisknutý...
Ze začátku se nám těsto trochu lepilo na razítka, pak jsem těsto trochu pomoučnila a bylo to dobrý.

 V receptu se píše, že těsto vyjde asi na 40 ks, nám každý vyšlo na cca 60 ks... Nu, čím víc, tím líp ;-)

Máslový

 A kokosový...
Dětem chutnaj obojí, už jen kvůli těm zvířátkům :-)

 Vlevo máslový a ty "střapatější" vpravo jsou kokosový.

A příště zase zkusíme dvě jiný příchutě ;-)

5 komentářů:

  1. Pomoučnění razidla fakt pomáhá, ověřeno. Navíc základní recepty, které jsou v příbalovém letáku, se dají krásně variovat - a konec konců posledně jsem razítka použila na kořeněné "krokouš" sušenky (které má ráda kamarádka, takže jí vždycky posílám pikslu) a taky bez problémů.
    Co mne trochu štve, tak je zvyk Tescomy prodávat jen celou sadu. Ne samotná razítka, která by se dokupovala k základnímu razidlu, ale pouze celý komplet. Kolik potřebuješ těch nástavců, když máš stejně jen dvě ruce, hm? To je asi tak jediný nedostatek, na který jsem zatím přišla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm razidel, nástavců... radši ani klukům ten katalog neukazuju, aby nespustili, že jednomu musim nutně koupit zelený a druhýmu červený :-D

      Vymazat
  2. :-) tak my koupili jen zvířátka a víc kupovat nejspíš nebudem... i když zrovna u nás by se víc razidel klidně využilo ;-) my máme kolikrát rukou spíš moc ;-)
    Třeba časem prodej jednotlivejch razítek zavedou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nejprve pořídila žlutou "klasickou" sadu a říkala jsem si, že mám do konce života vystaráno. Pak přišla velikonoční, protože zajoši. No a už mám i vánoční, kvůli cukroví. :)
      Nejspíš časem přijde i ta růžová, roztomilých myší a koťat není nikdy dost ;)

      Vymazat
    2. Nám se obrázky nejvíc líbila tahle, holt zvířátka pro děti :-)... a navíc je růůůůžová, takže holka měla jasno :-)

      Vymazat