Prohledat tento blog

pátek 5. ledna 2018

38,5°C a Zvonilka

Tak jsme se v úterý vrátili z povánočního pobytu u manželova strýce na chalupě s krbem (ta správná romantika pro konec kalendářního roku)... Nemocní... Postupně jsme od třicátýho prosince do prvního ledna odpadli všichni, až na třetí, která si horečky odbyla už od třiadvacátýho do šestadvacátýho, tedy přes Vánoce.
Tudíž nám ten přelom roku jaksi nevyšel tak docela podle představ...
Ale řeknu vám, že po té, co jsem po návratu všechno vybalila a dala prát první várku prádla, udělala dětem večeři, změřila jim teplotu, umyla je, nadávkovala jim léky proti horečce a kašli... no spíš chrchli ;-),  "vydrátkovala jim kejkláky" (to vždycky říkával náš tatínek: "Vydrátkuj si kejkláky."), a uložila je do pelechů... a následně se dostala k tomu, že jsem během věšení prádla změřila teplotu i sobě... a teploměr mi ukázal 38,5°C... tak v tu chvíli jsem VĚDĚLA, že
všechny takový ty zhusta ilustrovaný bonmoty, co ve vlnách zaplavují Fb a hlásají jaký jsou matky hrdinky... nepřeháněj ani zbla a jsou pravdivý až na dřeň ;-)...
A tak jsem usínala se zvláštní lehkostí a úsměvem a skoro si to točení hlavy, pálení očí a horečkou sálající tělo... užívala ;-).


A ještě o jednu věc jsem se chtěla na začátku nového roku podělit...
Náš druhorozeňák totiž před Vánoci zase jednou perlil. Tedy on neperlil jen jednou, on perlí prakticky nepřetržitě... ale já se chci podělit právě o tohle.
Dívali se tenkrát děti na Zvonilku a piráty, zatímco já něco dělala v kuchyni... a jak se tam vílám pomíchaj jejich talenty, tak najednou náš druhorozeňák s radostnym vzrušenim spustil: "Mami, mami! Já vim, co ty si za vílu!"
"Jo?" vznesla jsem s lehkou pochybností, a čekala co z něj vypadne.
A on zařval vítězně: "Ty si všeumělka!" a chechtal se jak blázen, úplně svítil radostí, že na to káp... a kdo mne trochu zná, tak tuší, že jsem svítila i já... protože lepší lichotku na mojí adresu snad ani vymyslet nemohl... zvířena můj ;-).


Takže vám všem do novýho roku přeju, aby vás vaši nejbližší viděli v tom nejlepším světle a občas vám o tom řekli, a všem matkám k tomu, aby na svý hrdinský misi zvládly překonat všechny nečekané překážky  ;-)

PF 2018 všem
čtyřmatka Jenovéfa






2 komentáře:

  1. wau, tak to obdivujem. Lebo teda ked som ja naposledy mala teplotu 38 a k tomu ešte aj dieta s takou teplotou, tak som ledva vstala z postele. A to mám teda len jedno dieta...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono tohle vždycky funguje na principu "hrdinou z nezbytí" ;-)... někdo to prostě udělat musí, a muž už se vyčerpal když jel s klukama domu vlakama, zatímco nás holky vezl jeho strejda, takže to pak doma padlo na mne ;-)

      Vymazat