Prohledat tento blog

pondělí 25. září 2017

Plněná sekaná

Pamatuju si velice dobře, kdy jsem dělala první plněnou sekanou. Bylo to na střední škole v hodinách vaření. A protože mi to už tehdy přišlo jako zajímavý, dobrý a přitom pořád celkem jednoduchý jídlo, dělám ho čas od času i dnes.

 Na pánvi jsem osmažila asi osm vajec.

 Do mísy přišlo přibližně 1200 g mletého vepřového,  4 vejce, asi 200 g strouhanky, dvě lžičky soli, a nějaký ty "...zelený kousky, o kterejch člověk vždycky doufá, že jsou to bylinky...", tedy konkrétně trochu majoránky, nebo oregána, nebo obojího.
Pak to všechno dobře promícháme, nejprve vidličkou a nakonec rukama.

 Polovinu masové hmoty pak dáme na potravinovou folii. Uděláme placku. Poklademe plátky slaniny. Polovinou vajec. Přidáme okurky a párky... a pak to všechno pomocí folie zabalíme.

 Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C alespoň dvě hodiny.

 Já tentokrát pekla skoro tři, sekaná tak měla moc dobrou kůrčičku... ale párky uvnitř dost popraskaly... ale dobrý to bylo ;-). 

Žádné komentáře:

Okomentovat