Prohledat tento blog

sobota 14. července 2018

Letní seznam... a taky soutěž s déčkem "Sežeňte ovečky"

Poslední troje prázdniny jsem si zvykla psát takovej seznam, co všechno bych ráda během léta  s dětma stihla. Po inspiraci v jedné fb skupině jsem loni prvně psala i seznam podzimní... Ovšem teď je tu zase léto, již v plném proudu, a vy kdo svůj letní seznam dosud nemáte,můžete se inspirovat tím naším... Tady je:


Některé body jsou už tak trochu tradiční, třeba ten rodinej výlet s bratránky a sestřenkami.
Jiné jsou tam pro změnu právě a jen letos... třeba to zatmění měsíce, co má proběhnout 27.7.
A jak vidíte, sluníčko u některých bodů
v seznamu už je krásně žlutý, neb některé body už jsme stihli splnit.
Třeba čmeláky a včely sledujeme skoro denně na balkoně, neb tam chodí na naší bujnou květenu.
Před pár dny jsme se zase cestou do krámu s nejmladší zasekly na půlhodiny u berušky lezoucí přes cestu... A taky mi už krásně hlásí: "Motýek! Běásek!","Mavenec!"...a to ostatní je: "Bouk!"... 
Naše sídliště je ovšem na zvířata vůbec zajímavý, běžně se nám tu mezi panelákama proháněj po trávě zajíci... a když jsme šly s nejmladší posledně z obchodu, potkaly jsme skupinku čtyř sojek... Jedna kráčela důležitě travou a dělala, že nemluví s druhou, která za ní furt podskakovala a vždycky jí předběhla a zastoupila jí cestu a něco jí "říkala"...jenže ta první jí vždycky obešla jakoby nic a šla dál... Pak se k nim přidala třetí a po chvilce slétla ze stromu do trávy vedle nich ještě čtvrtá.... Ale na na naší nejmladší, která se za nima rozběhla, nepočkala ani jedna :-D

Ke studánce stihly děti zajít, když byly s tátou a babičkou na Moravě. Stejně tak buřty si na ohni upekly tam a taky koupaliště stihly navštívit... a do vody se sklouzla prý i naše třetí.
A překvapivě stihly získat i první kód do soutěže s déčkem... Myslela jsem, že ovečky budeme hledat až v srpnu, po té, co se kluci vrátí ze svýho prvního tábora... Jenže jim cestou na Moravě ujel poslední ze spojů a na další čekali hodinu a půl a náš nejstarší si hned vzpomněl, že v tom městě má bejt taky na náměstí ovečka.
Pokud někdo neví, o čem to teď mluvím, tak podrobnosti o soutěži, kterou o prázdninách pro děti pořádá televize Déčko, najde tady.
My prve s déčkem soutěžili loni. A protože to děti nadchlo, bylo jasný, že letos se zúčastníme zase.
A pokud ještě váháte, jestli do týhletý akce jít taky, třeba vás navnadí vyprávění o tom, jak jsme loni "probouzeli déčko" v Technickém muzeu, na absolutně bezvadném výletě na Slánskou horu a taky v Prokopském údolí ;-).

Létu a všem nezapomenutelným zážitkům zdar!


2 komentáře:

  1. To je krásný, že to máš takhle naplánováno :) já jsem měla něco podobného, jen by mě nenapadlo si to takhle škrtat, super nápad díky za tip! :)

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat